torstai 13. elokuuta 2015

nakutus käynnistäessä

heissan!

koulu on taas alkanut ja uudet kujeet tulossa ja tänään lähdetään liikkeelle siitä että mistä johtuu auton nakutus kun yritetään käynnistää.

elikkäs kun yrität käynnistää autoa ja kuuluu vain nakutusta. nakutus siis tulee siitä että akkun varaus on matala/alhainen. starttimoottorin solenoidi työntää hammasrattaan hammaspyörään sekä kytkee virran eteenpäin joten starttimoottori jota yritämme saada käynnistymän tarvitsee paljon tehoa käynnistyäkseen eli siis jännitettä ja virtaa (P=U*I) ja jos akun jännite on huono niin virtaakaan ei tule paljoa joten myös teho on huono ja koska jännitettä on aluksi akussa starttimoottori saa tehoa, mutta kun jännite alkaa laskea virta laskee ja näiden tulossa teho laskee ja solenoidi vapauttaa hammasrattaan takaisin ja tällä välin jännitettä kerkeää tulemaan lisää ja solenoidi työntää taas hammasrattaan jolloin taas jännite laskee ja solenoidi vapauttaa hammasrattaan ja tästä syystä tulee nakutusta.


tässä vielä kuvana mistä johtuu nakutun eli jännite laskee ja nousee ja kun jännitettä on tarpeeksi solenoidi työntää hammasrattaan paikoilleen ja kun jännitettä on liian vähän solenoidi vapauttaa hammasrattaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti